ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Πάνω από το 1/3 των ανθρώπων με μεταστατικό καρκίνο συνεχίζουν να εργάζονται

Ανεξάρτητα από το είδος ή την αντιμετώπιση του καρκίνου, η ρύθμιση των συμπτωμάτων επηρεάζει σημαντικά την απόφαση καρκινοπαθών με μετάσταση να συνεχίσουν να εργάζονται.

Έρευνα του University of Wisconsin ανακάλυψε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο ανθρώπων με μεταστατικό καρκίνο συνέχιζαν να εργάζονται.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των συμπτωμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει να συνεχιστεί η βελτίωση του αριθμού των ανθρώπων που συνεχίζουν να ζουν φυσιολογικά ενώ μάχονται τον καρκίνο.

Η Dr. Amye Tevaarwerk, δήλωσε ότι για τους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο παίζουν μεγάλο ρόλο τα γεγονότα γύρω από την αρχική διάγνωση και τα θέματα γύρω από το τέλος της ζωής.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ της επιστροφής του καρκίνου και του τέλους της ζωής, αυτοί οι ασθενείς ζουν τη ζωή τους μέρα με την ημέρα και υπάρχουν μοναδικά θέματα επιβίωσης κατά τη συγκεκριμένη περίοδο τα οποία έχουν παραβλέψει οι ερευνητές.

Οι ερευνητές εστίασαν σε 668 καρκινοπαθείς με μετάσταση, σε ηλικία που μπορούσαν να δουλέψουν, ανακαλύπτοντας ότι το 35% εργαζόταν με πλήρες ή μειωμένο ωράριο, ενώ το 45 % σταμάτησε να εργάζεται λόγω του καρκίνου. Γενικά, 58% δήλωσε ότι η νόσος είχε προκαλέσει αλλαγή στην επαγγελματική ζωή.

Οι ερευνητές παρατήρησαν με έκπληξη ότι το είδος του καρκίνου, ο αριθμός των περιοχών μετάστασης, η αγωγή και ο χρόνος που μεσολάβησε από τη διάγνωση δεν είχαν επίδραση στο αν οι ασθενείς συνέχισαν να εργάζονται.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος μαστού: Πέντε κατηγορίες γυναικών που κινδυνεύουν περισσότερο

Κόκκινο κρέας & καρκίνος: Ποιες ποσότητες φρέσκου και επεξεργασμένου κρέατος συνιστούν οι ειδικοί μετά την προειδοποίηση του ΠΟΥ

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved