ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα για το Aids: Εκστρατεία για ασφαλές σεξ μέσω twitter

Εκστρατεία που προωθεί το μήνυμα του ασφαλούς σεξ μέσω emoji άρχισε στο Twitter γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, εν όψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.

Το emojis είναι ειδικοί χαρακτήρες (οι γνωστές «φατσούλες») προσώπων, αντικειμένων, χώρων και ζώων που συνοδεύουν ή/και αντικαθιστούν τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε ηλεκτρονικά μέσω email, SMS και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία Durex αποφάσισε να τις αξιοποιήσει για να προωθήσει το μήνυμα της χρήσης προφυλακτικών σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Η εκστρατεία με hashtag #condomemoji πραγματοποιείται μετά από παγκόσμια έρευνα της εταιρείας, στην οποία το 80% των νέων ηλικίας 16-25 ετών δήλωσαν ότι το βρίσκουν πιο εύκολο να εκφράζονται μέσω των emoji και το 84% είπαν ότι αισθάνονται πιο άνετα να μιλούν για το σεξ χρησιμοποιώντας τις «φατσούλες».

«Ακόμα και σήμερα, πολλοί νέοι αισθάνονται άβολα να συζητούν για τις προφυλάξεις στο σεξ, ιδίως όταν βρίσκονται με νέους ερωτικούς συντρόφους και δεδομένου ότι χρησιμοποιούν για τα πάντα το Ίντερνετ και τα κινητά τους, τους είναι πιο εύκολο να επικοινωνούν μέσω αυτών», δήλωσε ο δρ Μαρκ ΜακΚόρμακ, λέκτορας Κοινωνιολογίας και ένας εκ των διευθυντών του Κέντρου Σεξ, Φύλου & Σεξουαλικότητας του Πανεπιστημίου Durham.

«Έτσι, οι περισσότεροι καλοδέχονται την ιδέα του emoji διότι κάνει την συζήτηση για το ασφαλές σεξ πιο εύκολη και διασκεδαστική».

Η Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS καθιερώθηκε το 1988 και γιορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Δημιουργήθηκε ως ευκαιρία για να μιλήσει ανοικτά ο κόσμος για την μάχη εναντίον του ιού HIV που προκαλεί τη νόσο, να δείξει την υποστήριξή τους στους πάσχοντες από αυτήν και να τιμήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της.

Περισσότερα από 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του, γεγονός που τον καθιστά αιτία μιας από τις καταστροφικότερες πανδημίες όλων των εποχών.

Σήμερα, ο ιός μπορεί να διατηρείται επ’ αόριστον υπό έλεγχο, αρκεί να παίρνουν οι φορείς τους με συνέπεια τα φάρμακά τους.

Διαβάστε επίσης:

Aids: Από πού κινδυνεύετε περισσότερο να μολυνθείτε (πίνακας)

HIV & AIDS: Ποια είναι η διαφορά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved