Η ποικιλία στο φαγητό αδυνατίζει!
Όσο πιο περιπετειώδης είναι κανείς στο φαγητό, τόσο πιο αδύνατος και πιο υγιής αποδεικνύεται.
Σύμφωνα με έρευνα του Cornell Food and Brand Lab που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, όσοι δοκιμάζουν νέες γεύσεις και αρέσκονται να τρώνε ποικιλία φαγητών παραμένουν πιο αδύνατοι.
Η έρευνα έγινε σε 502 γυναίκες από διάφορα μέρη των ΗΠΑ και έδειξε ότι όσες γυναίκες έτρωγαν μεγαλύτερη ποικιλία όχι και τόσο συνηθισμένων φαγητών θεωρούσαν ότι έτρωγαν πιο υγιεινά είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση και νοιάζονταν πιο πολύ για τη θρεπτική αξία και το πόσο υγιεινό ήταν το φαγητό τους σε σχέση με όσους δεν είναι τόσο περιπετειώδεις όσον αφορά το φαγητό.
Επίσης, ήταν πιο πιθανό να έχουν φίλους καλεσμένους για φαγητό. Μάλιστα, οι ειδικοί ελπίζουν ότι αυτή η διαπίστωση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων προγραμμάτων δίαιτας, που δεν θα φαντάζουν τόσο περιοριστικές και βαρετές σε αυτούς που τις ακολουθούν.
Διαβάστε επίσης:
Δίαιτα: 8 λάθη που «φρενάρουν» το μεταβολισμό
Δίαιτα: Ο τρόπος ζυγίσματος που τριπλασιάζει την απώλεια κιλών