ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από εικόνες το πώς η 3D εκτύπωση αλλάζει τη ζωή μας

Η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών έχει φέρει μια μικρή επανάσταση σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωή μας. Οι ιατρικές εφαρμογές αυτών των τεχνολογιών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την "εξίσωση".

Ειδικά όταν ο λόγος έρχεται στην εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης στον χώρο της Υγείας. Από απλά προσθετικά μέλη μέχρι και την βιοεκτύπωση ολόκληρων κυτταρικών δομών, αυτή η τεχνολογία δείχνει ότι έχει παρόν και μέλλον στην σύγχρονη Ιατρική.

Δείτε μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν, τους τρόπους που η 3D εκτύπωση αλλάζει καθημερινά τις ζωές εκατοντάδων συνανθρώπων μας...


Προσθετικό χέρι για την μικρή Ana Del Hoyo-Quinones, που γεννήθηκε χωρίς κανονικά ανεπτυγμένο άκρο.


Τεχνητό κρανίο στις ακριβείς διαστάσεις του κεφαλιού μιας 22χρονης κοπέλας που χειρουργήθηκε το 2014 στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.


Ποιος είπε ότι η 3D εκτύπωση αφορά μόνο τους ανθρώπους; Στην φωτό βλέπετε την Derby, η οποία είναι παράλυτη στα μπροστινά της πόδια.


Ο μικρός Joseph Stevenson γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα και στα δύο του χέρια. Χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί πλέον να εκτελέσει όλες τις βασικές λειτουργίες της καθημερινότητάς του.


Τον Αύγουστο του 2014 γιατροί στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου εκτύπωσαν και εμφύτευσαν τον πρώτο 3D σπόνδυλο στη σπονδυλική στήλη ενός μικρού αγοριού με καρκίνο των οστών.


Τεχνητό αυτί από μαλακό ιστό.


Μια ερευνήτρια εξετάζει στο μικροσκόπιο τον τρόπο που αντιδρούν τα ανθρώπινα κύτταρα του δερματικού ιστού που μόλις εκτύπωσε με 3D τεχνολογία.


Ο When Hu, έναςαγρότης στην Κίνα, έπεσε στο έδαφος από τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου και υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον εγκέφαλό του. Οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα κομμάτι από το κρανίο του όσο το μέγεθος ενός smartphone. Χειρουργοί στο νοσοκομείο Xijing, εκτύπωσαν ένα 3-D εμφύτευμα πλέγματος τιτανίου για την αριστερή πλευρά του κεφαλιού του Hu. Οι γιατροί του ελπίζουν ότι το εμφύτευμα θα βοηθήσει τον εγκέφαλό του, να θεραπευθεί, έτσι ώστε ο Hu να είναι και πάλι σε θέση να μιλάει και να γράφει.


Τεχνητό κάτω άκρο για άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. Η 3D εκτύπωση ρίχνει το κόστος ώστε τέτοια τεχνητά μέλη να φτάνουν να κοστίζουν μόλις 60 δολάρια για να κατασκευαστούν.


Γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατασκεύασαν μια τεχνητή τραχεία για τον μικρό Garett Peterson που γενήθηκε με σοβαρό πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα.


Οι επιστήμονες μπορεί μια μέρα να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα 3D εκτυπωμένο όργανο από το μηδέν, αντί να περιμένουν να κάνουν μεταμόσχευση. Επιστήμονες στο MIT έχουν βρει έναν τρόπο για να τακτοποιούν και να οργανώνουν σε σταθερές δομές πολλά είδη κυττάρων που αποτελούν τους ιστούς του σώματος. Τα μοναδικά μικροσκοπικά «καλούπια» που δημιουργούνται, μπορεί στη συνέχεια να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ανθρώπινων κυττάρων.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved