ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπλε κοτόπουλο. Γίνεται; Κι όμως!... (εικόνες)

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια φυσική τάση να "συμφωνεί" με τις... ορέξεις του στομάχου, δηλαδή τα μάτια μας "εγκρίνουν" μια τροφή ως βρώσιμη, εφόσον η εμφάνιση και το χρώμα της συμβαδίζουν με αυτό που έχει συνηθίσει να καταναλώνει το άτομο.

Με αυτό το χαρακτηριστικό της ανθρώπινης εγκεφαλικής λειτουργίας θέλησε να "παίξει" η επαγγελματίας φωτογράφος Lawrie Brown και, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Η ίδια εξηγεί, ότι η ιδέα της βασίζεται σε μία αμφισβήτηση που ένιωσε πριν από καιρό απέναντι τους παρασκευαστές τροφών. Πίστευε ότι χρησιμοποιούν τον τεχνητό χρωματισμό στα προϊόντα που φτάνουν στο ράφι, ώστε να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο των καταναλωτών και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι πρόκειται για καλής ποιότητας τροφές, ή πολύ νόστιμες τροφές κλπ.

Έτσι, αποφάσισε να... αποδομήσει την φυσική τάση του εγκεφάλου μας να "αναζητεί" συγκεκριμένες μορφές και χρώματα στις τροφές που καταναλώνουμε και το έκανε με ένα μοναδικό τρόπο.

Χρησιμοποίησε απλή βαφή με βάση το λάτεξ και έβαψε τις τροφές με αλλόκοτα (για τον εγκέφαλό μας) χρώματα, σχετικά με το τι θεωρεί "προβλεπόμενο" ο εγκέφαλος. Σκοπός της, όπως λέει η ίδια, ήταν να επισημάνει στο ευρύ κοινό αυτήν την... κοροϊδία που ισχυρίζεται ότι υπάρχει από την πλευρά των παρασκευαστών τροφών.

Δείτε το μοναδικό αποτέλεσμα της ιδέας της...

Διαβάστε επίσης:

Τι να πίνετε για καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική

Κινόα: Γιατί είναι η υπερτροφή των υπερτροφών

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved