ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ice Bucket Challenge: Τα 42 εκατ. είναι μόνο ψίχουλα για την ALS

Περισσότερα από 42 εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί από τα διαδικυακά μπουγελώματα διασήμων με παγωμένο νερό, προκειμένου να διατεθούν στον Αμερικανικό Οργανισμό "ALS Association" για την έρευνα της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (Amyotrophic Lateral Sclerosis).

Το ίδιο διάστημα πέρυσι, από δωρεές και φιλανθρωπίες, είχαν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό ALS μόλις 2 εκατομμύρια.

Ωστόσο, τα χρήματα αυτά θεωρούνται ...ψίχουλα σε σχέση με τις δαπάνες που απαιτούνται για την οργανωμένη και μακροχρόνια έρευνα η οποία θα μπορεί να οδηγήσει στην κατανόηση και την πιθανή αντιμετώπιση της ασθένείας.

Η Barbara Newhouse, πρόεδρος του οργανισμού για το ALS, που συγκεντρώνει τα χρήματα από την καμπάνια του μπουγελώματος δεν έκρυψε την συγκίνηση και την αισιοδοξία της, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο NBC:

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά στο πεδίο της έρευνας. Θα χρειαστεί μια πολύ προσεκτική συζήτηση γύρω από το πώς θα διατεθούν όσον αφορά στην έρευνα και πιστέψτε με, από τότε που έχει γίνει όλο αυτό με το Ice Bucket Challenge, είναι δεκάδες οι επιστήμονες που έρχονται σε επαφή μαζί μας για να δουλέψουν τις ιδέες τους πάνω σ' αυτό. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι με τα χρήματα αυτά».

Από την πλευρά του όμως ο δρ. Francis Collins ένας από τους διευθυντές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, μέσω του οποίου γίνεται η κρατική χρηματοδότηση της έρευνας, τονίζει ότι «πρόκειται για ένα πυροτέχνημα, που θα σβήσει σε λίγους μήνες και δεν θα βοηθήσει το ALS μακροπρόθεσμα».

Ο δρ. Francis Collins τονίζει ότι « ποσά που απαιτούνται για τη συστηματική και άρα αποτελεσματική έρευνα για τέτοιου είδους ασθένειες είναι τεράστια, τέτοια που κάνουν τα 40 και πλέον εκατομμύρια δολάρια του μπουγελώματος να μοιάζουν ψίχουλα. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε, πιέστε την κυβέρνηση να στηρίξει τα εργαστήρια και να σταματήσει τις περικοπές, λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης

ALS: Τα πρώιμα σημάδια και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Έλληνας επιστήμονας συμμετέχει σε σημαντικές ανακαλύψεις για τη νόσο του Λου Γκέρινγκ

Νόσος Λου Γκέρινγκ: Διάσημοι ασθενείς και γιατί προσβάλλει αθλητές

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved