ΟΜΟΡΦΙΑ

Η βιταμίνη που πρέπει να παίρνετε καθημερινά για να «κάψετε» το λίπος της κοιλιάς & να χάσετε βάρος

Πρόκειται για ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό σύστημα. Δείτε ποιες είναι οι κύριες φυσικές πηγές.

Μια από τις κύριες συστάσεις των ειδικών για να έχουμε καλή υγεία, είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη ζωή. Λειτουργούν ως φυσική ασπίδα κατά των ασθενειών και είναι σημαντικές για την ανάπτυξη. Ωστόσο, ο οργανισμός δεν μπορεί να τις παράγει μόνος του, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να τις λάβετε είναι μέσω των τροφών.

Ποια βιταμίνη βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους;

Ενώ όλες οι βιταμίνες είναι σημαντικές, η βιταμίνη D ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες λόγω της ικανότητάς της να ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την κατανομή του σωματικού λίπους.

Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D που λαμβάνουμε, προέρχεται από την έκθεση στον ήλιο, παράγοντας που μειώνεται σημαντικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η María Cortés Berdonces, συντονίστρια της ομάδας Μεταβολισμού των Μετάλλων και των Οστών της Ισπανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας και Διατροφής (SEEN), εξηγεί πώς μπορούμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη έκθεσης στον ήλιο και κατά συνέπεια το έλλειμμα βιταμίνης που δημιουργείται κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Η βιταμίνη D είναι μια ορμόνη που δρα σε πολλούς ιστούς και σε πολλά επίπεδα. Η σύνδεση της βιταμίνης D με τον ειδικό υποδοχέα της, ρυθμίζει τη μεταγραφή περίπου 200 γονιδίων στο σώμα μας. Η βιταμίνη D είναι κυρίως χρήσιμη για τη διατήρηση της καλής ποιότητας των οστών. Η ανεπάρκειά της έχει συνδεθεί με την οστεομαλάκυνση στους ενήλικες και με τη ραχίτιδα και την οστεομαλάκυνση στα παιδιά».

Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών, η έκθεση στον ήλιο μειώνεται, γι' αυτό και η ενδοκρινολόγος θεωρεί σκόπιμο να ενισχυθεί η κατανάλωση τροφίμων με βιταμίνη D.

Η γιατρός συνιστά την κατανάλωση μουρουνέλαιου και ψαριών όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο τόνος.

Προτείνει επίσης την ενσωμάτωση τροφών όπως τα μανιτάρια shiitake και την κατανάλωση ενός κρόκου αυγού την ημέρα.

Επιπλέον, τα φυτικά γάλατα, όπως τα γάλατα σόγιας, αμυγδάλου και βρόμης, αποτελούν μια εξαιρετική φυσική επιλογή για την αύξηση της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Πηγή: El Cronista

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved