ΟΜΟΡΦΙΑ

Με αυτά τα τέσσερα συστατικά θα διώξετε το επίμονο λίπος

Cardamon spice

Το βάρος αποτελεί σημαντικό παράγοντα υγείας και ευεξίας.

Τόσο το να είναι κάποιος υπέρβαρος ή παχύσαρκος, όσο και το να είναι λιποβαρής, μπορεί να τον θέσει σε αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων.

Η παχυσαρκία, για παράδειγμα, αποτελεί σημαντική αιτία διαβήτη τύπου 2, ενώ τα αυξημένα επίπεδα σπλαχνικού λίπους συνδέονται με καρδιοπάθειες και καρκίνο.

Η απώλεια βάρους ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτεί μόνιμες αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα.

Ένας τρόπος για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους, είναι η προσθήκη συγκεκριμένων συστατικών στα ποτά σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Καφές με λεμόνι

Πρόκειται για νέα διατροφική τάση. Και τα δύο έχουν ωφέλιμα για την υγεία συστατικά. Το λεμόνι απομακρύνει τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καφές με λεμόνι μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά τις φυσικές διαδικασίες καύσης λίπους του οργανισμού, ενώ ο καφές μπορεί να διεγείρει τον καφέ λιπώδη ιστό, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στο πόσο γρήγορα καίμε θερμίδες για ενέργεια.

Φυσικά το ρόφημα δεν πρέπει να υποκαθιστά μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση.

Μπορείτε όμως να καταναλώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας καύσης λίπους.

Προαιρετικά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για επιπλέον γλυκύτητα.

Κανέλα

Εκτός από το έντονο άρωμα και την ευχάριστα πικάντικη γεύση, η κανέλα έχει και οφέλη για την υγεία.

Περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλοντας στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ για να δώσετε έξτρα άρωμα και να απολαύσετε τα οφέλη της.

Κάρδαμο

Μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή και εξωτική γεύση στον καφέ σας.

Έχει συνδεθεί επίσης με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης και του μεταβολισμού.

Καρύδα

Οι ειδικοί προτείνουν να προσθέτετε μερικές σταγόνες ελαίου καρύδας στον καφέ, δίνοντάς του κρεμώδη υφή και διακριτική τροπική γεύση.

Η καρύδα είναι γνωστή για τις «θερμογενετικές» της ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους.

Πηγή: express.co.uk

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved