ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυξητική στήθους: Οι ουλές και η θεραπεία τους

Η επέμβαση αυξητικής στήθους όπως κάθε επέμβαση δημιουργεί τομές και σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται ουλές.

Η αισθητική επέμβαση για την αύξηση στήθους αποτελεί μια από τις πλέον συχνές επεμβάσεις και η πιθανότητα επιπλοκών είναι αμελητέα. Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση περιλαμβάνει τη δημιουργία τομών έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια «τσέπη» ώστε ο χειρουργός να τοποθετήσει τα ενθέματα. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό της κάθε γυναίκας. Επίσης, γνωρίζει την ποιότητα του δέρματός της άρα είναι σε θέση να κρύψει στα σωστά σημεία τις τομές της επέμβασης χωρίς επιπλοκές. Βεβαίως, υπάρχουν και αρκετές θεραπείες που μπορούν σχεδόν να εξαλείψουν τις ουλές.

Η εμφάνιση των ουλών αποτελεί κομμάτι της ανάρρωσης

Όπως ήδη ειπώθηκε η πιθανότητα ουλών είναι ορατή σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Στην περίπτωση, όμως, της αυξητικής στήθους το μέγεθος της τομής και των ραμμάτων καθορίζει τη θέση και το εύρος των ουλών.

Τα ενθέματα σιλικόνης απαιτούν μεγαλύτερες τομές

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού ευτυχώς δεν απαιτούν μεγάλες τομές. Στον αντίποδα, τα ενθέματα σιλικόνης χρειάζονται «τσέπη» για την τοποθέτησή τους άρα απαιτούν μεγαλύτερες τομές. Ωστόσο, η ανατομία της ασθενούς και η ποιότητα του δέρματος αποτελούν καθοριστικό παράγοντα.

Η ανάρρωση των τομών

Οι τομές της τις πρώτες ημέρες, όπως σε κάθε επέμβαση, εμφανίζουν πρήξιμο και έχουν κόκκινη ή ροζ κλινική εικόνα.

Τα τραύματα που επουλώνονται πιθανότατα να προκαλούν κνησμό για αρκετά χρόνια κάτι που, επίσης, είναι φυσιολογικό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί λίγο αίμα ή υγρό. Αν διαρρέει λευκό/κίτρινο πύον είναι σημάδι μόλυνσης και θα πρέπει να πάρετε αντιβίωση σύμφωνα με τις οδηγίες του χειρουργού σας. Ωστόσο, μετά από 6 έως 18 μήνες οι τομές έχουν αναρρώσει. Κατά συνέπεια παίρνουν το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος και μαζεύουν αισθητά. Αν παλιές ουλές ξανανοίξουν με αποτέλεσμα να αιμορραγούν θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Χρήσιμες συμβουλές

Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής των ουλών σε καμία επέμβαση καθώς το νυστέρι κόβει το δέρμα. Όταν απομένουν ουλές πιθανότατα να έχουν καταστραφεί και οι νευρικές ίνες με αποτέλεσμα να αισθάνεστε αισθήματα καύσου ή πόνου. Ο χειρουργός κατά πάσα πιθανότητα θα σας χορηγήσει αμιτρυπτιλίνη προκειμένου να εξαλείψει τον ενοχλητικό πόνο.

Πώς θεραπεύονται οι ουλές

Να σημειωθεί πως η χειρουργική αντιμετώπιση της ουλής είναι εφικτή ενώ ορισμένες κρέμες ανάπλασης που θα βρείτε στα φαρμακεία βοηθούν στην επούλωση.

Επίσης, υπάρχουν ενέσιμες θεραπείες που είναι ιδανικές προκειμένου να εξομαλύνουν τις ουλές οι οποίες εμπεριέχουν υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο. Επιφανειακά μπορούν να αφαιρεθούν οι ανώτερες στοιβάδες του δέρματος είτε με lasers (5 συνεδρίες), είτε με χημικό peeling.

Τέλος, η μέθοδος της μικροδερμοαπόξεσης χρησιμοποιεί ειδικούς μικροκρύσταλλους, οι οποίοι επιτυγχάνουν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων ή βλαβερών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η θεραπεία έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 με 4 μήνες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί

  • Μειώστε/ κόψτε το κάπνισμα
  • Αποφύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Καταναλώστε 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως
  • Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή
© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved