ΟΜΟΡΦΙΑ

Ακμή: Οι 4 κανόνες πρόληψης που θα σε σώσουν

Κανείς δεν θέλει να βλέπει το πρόσωπό του γεμάτο με αντιαισθητικά σπυράκια.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν εκτός από το να ακολουθήσετε μια θεραπεία με «σκληρά» καθαριστικά και ισχυρά φάρμακα;

Οι φυσικές θεραπευτικές επιλογές που έχετε δεν θα σας απασχολήσουν για περισσότερο από 5-10 λεπτά την ημέρα, μπορούν όμως να έχουν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Αλλάζετε τακτικά μαξιλαροθήκη

Η μαξιλαροθήκη συγκεντρώνει χιλιάδες βακτήρια από τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε, τα κατάλοιπα μακιγιάζ αλλά και τον ιδρώτα, ακόμη και αν κάνετε ντους κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Προσπαθήστε λοιπόν να την αλλάζετε τακτικά, ακόμη και κάθε μέρα αν είναι δυνατόν.

Μειώστε τα γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος, που ενοχοποιείται για την ανάπτυξη ακμής. Η ανεξέλεγκτη κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά λιπαρό δέρμα και σπυράκια. Η αιτία βρίσκεται στην ορμόνη IGF-1 του γάλακτος, η οποία διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες. Μειώστε τα γαλακτοκομικά και θα διαπιστώσετε ότι θα μειωθεί η φλεγμονή στο πρόσωπό σας. Για να μη στερηθείτε τα οφέλη του γάλακτος, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας που είναι εξίσου πλούσια σε ασβέστιο.

Με μέτρο τα προϊόντα μαλλιών

Αν παρατηρείτε έξαρση της ακμής στο μέτωπο ή τα μάγουλα, είναι πιθανό να ευθύνονται τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας. Τα χημικά και τα έλαια σιλικόνης που περιέχουν κάποια σέρουμ και σπρέι μαλλιών φράζουν τους πόρους τους δέρματος και προκαλούν ακμή. Πριν τα ψεκάσετε στα μαλλιά σας φροντίστε να έχετε καλύψει το πρόσωπό σας.

Σωστή ενυδάτωση

Η χρήση ενυδατικών προϊόντων με βάση τα πετρελαιοειδή, είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει ένα ήδη λιπαρό δέρμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα σας, καθώς τα χημικά που περιέχουν τα καθαριστικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής, το στεγνώνουν και το ξηραίνουν.
Δοκιμάστε λάδι καρύδας ή κάποιο προϊόν με βιολογικά συστατικά που βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος του δέρματος. Μία άλλη καλή επιλογή είναι το λάδι Jojoba που έχει αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή δράση.

Διαβάστε επίσης:

Κυστική ακμή: Πώς αντιμετωπίζεται η πιο δύσκολη μορφή ακμής

Η ύπουλη αιτία της ακμής μετά τα 25

Τα λάθη που κάνετε και οδηγούν στην ακμή

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved