ΟΜΟΡΦΙΑ

Aισθητικές επεμβάσεις που γίνονται στο ιατρείο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των γυναικών, αλλά και των ανδρών, για αισθητικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους που γίνονται στο ιατρείο, ενώ λόγω της κρίσης έχει παρατηρηθεί μείωση του ενδιαφέροντος για επανορθωτικές επεμβάσεις.

Σταθερή παραμένει η ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική, το λίφτινγκ και οι επεμβάσεις για ανόρθωση, μείωση ή αύξηση μαστών.

Ωστόσο λόγω της αυξημένης ζήτησης για αισθητικές επεμβάσεις η κοινωνία έχει "χαθεί στη έχει στη μετάφραση" του διαδικτύου, το οποίο είναι ένα ανεξέλεγκτο πεδίο από όπου οι πολίτες αντλούν πληροφορίες και οδηγούνται σε γιατρούς μη κατάλληλων ειδικοτήτων.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί από 5-7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Μπορεί να υπάρχει κρίση αλλά η υπάρχει και η ζωή. Η ζωή δεν σταματά», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Συνεδρίου, πλαστικός χειρουργός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ένας αριθμός ασθενών που αναβάλουν αισθητικές επεμβάσεις ή ζητάνε από τον γιατρό να τους κάνει καλύτερη τιμή ή προτιμούν επεμβάσεις που γίνονται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία λόγω μικρότερου κόστους.

Οι επεμβάσεις που γίνονται στο ιατρείο είναι συνήθως αφαιρέσεις σπίλων ή καρκίνων δέρματος, αλλά και αισθητικές επεμβάσεις όπως ενέσιμα εμφυτεύματα, μεταφορά λίπους κλπ.

«Δυστυχώς η αφαίρεση ενός καρκίνου του δέρματος όταν γίνεται από πλαστικό χειρουργό δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ όταν γίνεται από γενικό χειρουργό καλύπτεται. Η αφαίρεση καρκίνου δεν είναι αισθητική επέμβαση για να μην καλύπτεται», επισήμανε ο κ Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα τόνισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπαίνουν σε πεδία άλλων ειδικοτήτων έχοντας μειωμένη εκπαίδευση και ευθύνη και αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στο άτομο που υποβάλλεται σε αισθητική επέμβαση. «Υπάρχει όμως ευθύνη και από την πλευρά των ασθενών όταν πηγαίνουν σε άσχετο γιατρό. Ο καθένας έχει τον γιατρό που του αξίζει», πρόσθεσε ο κ Εξαδάκτυλος.

«Η πλαστική χειρουργική είναι επανορθωτική και στοχεύει στο σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή όταν γίνεται μια επανορθωτική επέμβαση σε ένα τραύμα ή σε εγκαύματα επιδιώκουμε να υπάρχει και ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Στα δημόσια νοσοκομεία όμως γίνονται μόνο επανορθωτικές επεμβάσεις και με μεγάλη φειδώ γίνονται και κάποιες αισθητικές επεμβάσεις για εκπαιδευτικούς λόγους», σημείωσε ο διευθυντής της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, Ηλίας Αθανασόπουλος, αναφέροντας παράλληλα ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις κλινικές πλαστικής χειρουργικής στα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου και 424.

Ο ανταγωνισμός που δέχονται οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί από την Τουρκία είναι μεγάλος αλλά υπάρχουν ασθενείς που έρχονται από την Βαλκανικές χώρες στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, τονίζοντας ότι ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αναδεικνύουν την πρωτοπορία της πλαστικής χειρουργικής, σε σύνθετες, εξαιρετικά λεπτές επεμβάσεις που έφεραν επανάσταση στη χειρουργική, όπως είναι η μεταμόσχευση προσώπου και ο επαναπροσδιορισμός του φύλου, αποκαταστάσεις από εκτεταμένα εγκαύματα και βαρείς τραυματισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κόλλησε η ζυγαριά; Τι να φάτε για να... ξεκολλήσει

Αδυνάτισμα & δίαιτες: Μη μετράτε θερμίδες, μετρήστε μπουκιές και γουλιές!

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved