ΟΜΟΡΦΙΑ

Κινήσεις ματ στην τριχόπτωση (vid)

Πότε χρησιμοποιούμε συντηρητικές μεθόδους και πότε καταφεύγουμε στη μεταμόσχευση μαλλιών; Ο ειδικός σε θέματα τριχόπτωσης Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics απαντά.

Έχετε χρόνια τριχόπτωση και σταδιακά εμφανίζετε αραίωση; Αν κάνατε εξετάσεις (για σίδηρο, ορμονικές κ.ά) που σας σύστησε ο γιατρός και τα αποτελέσματα είναι καλά, η πιο συνηθισμένη αιτία τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Μάθετε τι επιλογές έχετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

Μινοξιδίλη, μεσοθεραπεία, λέιζερ

Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, η μινοξιδίλη είναι η πιο αποτελεσματική, εύκολη στη χρήση φαρμακευτική ουσία που κυκλοφορεί σε μορφή αφρού/λοσιόν και η οποία δεν προκαλεί παρενέργειες. Από την άλλη, η μεσοθεραπεία PRP ενδυναμώνει τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια και επιβραδύνει την τριχόπτωση. Τέλος, το λέιζερ χαμηλής συχνότητας διεγείρει την τριχοφυΐα και προκαλεί αναγέννηση τριχοθυλακίων, αλλά εφαρμόζεται κυρίως συμπληρωματικά με άλλη μέθοδο. Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν σταματά την εξέλιξη της τριχόπτωσης, όταν οφείλεται σε γονιδιακή αιτιολογία, απλά την επιβραδύνει.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Η εμφύτευση μαλλιών θεωρείται η πιο αποτελεσματική λύση σε περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας με εμφανή αραίωση. Η μέθοδος FUE είναι η πιο σύγχρονη διεθνώς καθώς είναι η πιο ατραυματική και η λιγότερο επεμβατική που δεν αφήνει σημάδια, ουλές και δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Δεν υπάρχουν ράμματα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

Δείτε αποτελέσματα από τη μεταμόσχευση μαλλιών:

{youtube}GztrgiQqlYM{/youtube}

Ο Δρ Βεκρής εξηγεί: «Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια από τη γερή δότρια ζώνη στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύουμε στην περιοχή που παρουσιάζει αλωπεκία. Ειδικά στις γυναίκες μπορεί να εφαρμόσουμε την ακούρευτη εκδοχή. Μάλιστα στις γυναίκες έχει νόημα και η μεταμόσχευση φρυδιών αφού πολλές παρουσιάζουν αραίωση ή επιθυμούν μεγαλύτερη πυκνότητα ή αλλαγή σχήματος στα φρύδια».

Μέσα σε ένα χρόνο περίπου επιτυγχάνεται το ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα. Η επαναφύτρωση αγγίζει το 98%.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved