ΦΑΡΜΑΚO

Η 8η Διημερίδα & Έκθεση «Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία Υγείας»

Ο Προσανατολισμός των Επαγγελματιών Υγείας σε πιο Ανθρωποκεντρικές Υπηρεσίες για τον ασθενή, είναι το μήνυμα που κυριάρχησε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, με την ευκαιρία της Διοργάνωσης της 8ης Διημερίδας+ Έκθεσης, Φαρμακοποιών και Ιατρών, με θέμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα γίνει στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo. Την συνέντευξη τύπου, οργάνωσε η εταιρεία ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ.

Η κυρία Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός και Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας, έκανε μια σύντομη ενημέρωση πάνω στις δραστηριότητες της XAΡAMH AE, σαν εταιρεία με ρόλο την επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας σε τομείς προσανατολισμένους στο management, marketing και κυρίως στην επικοινωνία υγείας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε ένα σύνολο εργαλείων που διαθέτει η εταιρεία για να προσεγγίζει τα κοινά της.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις 5 θεματικές ενότητες και τις καινοτομίες της 8ης Διημερίδας. Τόνισε δε ιδιαίτερα τους Στόχους αυτής της εκπαιδευτικής εκδήλωσης που επικεντρώνονται στο να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ τη Δύναμη της Άσπρης Μπλούζας με Νέα Διάσταση στην Επιμόρφωση των Επαγγελματιών Υγείας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας που διοργανώνει η ΕΦΕ, στα πλαίσια της 8ης Διημερίδας. Η Φαρμακευτική Φροντίδα είναι το σύνολο των υπηρεσιών προς τον ασθενή, που συντελούν στην καλύτερη διαχείριση της ασθένειάς του.

Η Φαρμακευτική Φροντίδα αποτελεί την κύρια επιστημονική δραστηριότητα του φαρμακοποιού για την οποία θα πρέπει συνεχώς να επιμορφώνεται, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις προοπτικές της. Η ορθή εφαρμογή της, απαιτεί επαναξιολόγηση των επιστημονικών γνώσεων του φαρμακοποιού και προσαρμογή των δραστηριοτήτων του φαρμακείου του. Ο τομέας αυτός αποτελεί πρόκληση για την επιμόρφωση των φαρμακοποιών ιδιαίτερα στην Ελλάδα της κρίσης .

Προσκεκλημένος και ο Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασίλης Παπαδάκης, ο οποίος με την ευκαιρία ενός 3ωρου Σεμιναρίου που διοργανώνει στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα "Στρατηγική και Επιχειρηματικό Περιβάλλον", αναφέρθηκε στην ανάγκη επιμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας όχι μόνο στην επιστήμη τους, αλλά και σε πεδία επιχειρηματικότητας. Έτσι θα μπορούν ν' αναπτύξουν δεξιότητες, στηριζόμενοι στις βασικές αρχές της στρατηγικής σκέψης και σχεδιασμού κάθε τους ενέργειας, με στόχο την εξέλιξη του επαγγέλματός τους.

Συμπεράσματα

Κατά τη συζήτηση που έγινε μετά τις παρουσιάσεις των 3 εισηγητών, τονίστηκαν τα εξής:

- Η Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα επικεντρώνεται στις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας υγείας.

- Για να πάει ένα βήμα παραπέρα σε γνώσεις πάνω σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, και κυρίως θέματα επικοινωνίας και βελτίωσης υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών και τον καθιστούν βιώσιμο σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον της κρίσης, κάθε επαγγελματίας υγείας που θέλει να εξελίσσεται, οφείλει να επιμορφώνετε συνεχώς από εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες. Η γνώση είναι ΔΥΝΑΜΗ !

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved