ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΦΕΤ: Βρέθηκε σαλμονέλα σε κατεψυγμένο προϊόν κοτόπουλου [εικόνες]

Bigstock

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) απαιτεί την ανάκληση ενός κατεψυγμένου προϊόντος που διατίθεται στα ψυγεία της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν με τα στοιχεία: ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΙ.ΚΡΕ., καθαρού βάρους 1Kg, με ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002 που παράγεται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.» να μην το καταναλώσουν καθώς από δειγματοληπτικές εργαστηριακές αναλύσεις στο εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Τι είναι η σαλμονέλα

Η σαλμονέλα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει πυρετό, κοιλιακό άλγος, ναυτία, έμετο ή διάρροια.

Μπορεί να μεταδοθεί από μολυσμένα τρόφιμα, όπως ωμό κρέας ή αυγά. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα κατοικίδιά σας -και το φαγητό που τρώνε- μπορεί να φέρουν σαλμονέλα, η οποία μπορεί να αρρωστήσει εσάς και την οικογένειά σας.

Τα άτομα που πάσχουν από σαλμονέλα εκδηλώνουν τα ακόλουθα συμπτώματα, τα οποία διαρκούν συνήθως 4-7 ημέρες:

  • Διάρροια
  • Ναυτία και έμετος
  • Κοιλιακό άλγος
  • Πυρετός
  • Πονοκέφαλος και ρίγη
© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved