ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει η τακτική κατανάλωση μάνγκο (εικόνες)
Το μάνγκο (Mangifera indica) είναι ένα ζουμερό και με πλούσια γεύση τροπικό φρούτο.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και λιποδιαλυτικά φυτοχημικά.
Ειδικότερα, περιέχει χαλκό, βιταμίνη C, Β6, Α και Ε. Ένα φλιτζάνι μάνγκο (165 γρ.) παρέχει σχεδόν το 70% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βιταμίνης C.
Οι βιταμίνες C, B6 και ο χαλκός συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι βιταμίνες A, C και E προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
Επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μάνγκο προστατεύει από τις παρακάτω παθήσεις: