Ποια είναι η διατροφική αξία και τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων;
OnMed
Τα αποξηραμένα φρούτα προκύπτουν από φρέσκα φρούτα που υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάφορες τεχνικές και αποτελούν μια συμπυκνωμένη μορφή των φρέσκων φρούτων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία.
Σε αυτήν τη μορφή, είναι εύκολο να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και ταυτόχρονα μπορούν να είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Οι σταφίδες, το μήλο, το βερίκοκο, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και οι χουρμάδες είναι συνήθως εκείνα τα αποξηραμένα φρούτα στα οποία δεν προστίθεται ζάχαρη κατά την επεξεργασία τους.