ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη της τακτικής κατανάλωσης για την υγεία σας (εικόνες)

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Είναι επίσης ιδανικό για τη σιλουέτα σας, αφού τα 100 γραμμάρια δίνουν μόλις 23 θερμίδες.

Το σπανάκι είναι από τα πιο εύκολα λαχανικά στη μαγειρική, καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες, αλλά και σε πολλές συνταγές. Αφού το ξεπλύνετε και το στεγνώσετε, το σερβίρετε σε σαλάτα, προσθέτοντας απλά λίγο ελαιόλαδο ή αφού προηγουμένως το έχετε βράσει ελαφριά στον ατμό.

Αποτελεί επίσης βασικό συστατικό αγαπημένων συνταγών, όπως το σπανακόρυζο, η σπανακόπιτα κλπ.

Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Δείτε αναλυτικά στις εικόνες που ακολουθούν πώς ωφελείτε την υγεία σας αν καταναλώνετε τακτικά σπανάκι:

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved