ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Άκησ Πετρετζίκης: Γλυκοπατάτες με μαύρα φασόλια στον φούρνο
Άκρως καλοκαιρινό και πολύ θρεπτικό φαγητό!
Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκιές, αλλά δεν παχαίνουν! Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας αυτόν τον μύθο για τις γλυκοπατάτες και προχωράμε σε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τους. Είναι πλούσιες σε άμυλο, ενώ εκείνες που διαθέτουν αυτή την όμορφη πορτοκαλί απόχρωση είναι πλούσιες και σε καροτένιο. Σε σύγκριση με τις κλασικές πατάτες, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Δείτε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com