Βερίκοκα: Διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία (εικόνες)
OnMed
Τα βερίκοκα, τα γλυκά και ευωδιαστά φρούτα με το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και τη χυμώδη σάρκα, είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορούν να καταναλωθούν άφοβα λόγω του χαμηλού θερμιδικού τους φορτίου.
Τα 100 γραμμάρια δίνουν περίπου 148 θερμίδες, 1,40 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,39 γραμμάρια λιπαρών, 11,2 γραμμάρια υδατανθράκων, 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 9,20 γραμμάρια σακχάρων.
Καταναλώνονται με πολλούς τρόπους, φρέσκα ή αποξηραμένα. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, τα δημητριακά, τις σαλάτες ή τα smoothies, αλλά και να φτιάξετε μαρμελάδες.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τα σημαντικά οφέλη του βερίκοκου για την υγεία: