ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εσκαρόλ: 5 οφέλη από την κατανάλωση του «σγουρού» μαρουλιού (εικόνες)
Το εσκαρόλ (ή αλλιώς σκαρόλη) είναι ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.
Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό το οποίο έχει πλατιά, ανθεκτικά, τσαλακωμένα πράσινα φύλλα και χρησιμοποιείται ευρέως σε σαλάτες αλλά και σε διάφορες σούπες.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί 5 οφέλη για την υγεία.
Πηγή: Medical Daily