Γκρανόλα: Τι είναι, τα οφέλη & οι κίνδυνοι (εικόνες)
OnMed
Ανανεώθηκε:
Η γκρανόλα (granola) είναι μείγμα δημητριακών με βάση τη βρόμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και καταναλώνεται συνήθως στο πρωινό σε γάλα, γιαούρτι ή χυμούς.
Μπορεί επίσης να περιέχει αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, μπαχαρικά κλπ.
Με την προσθήκη των διάφορων συστατικών, η γκρανόλα αποκτά μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο.
Η γκρανόλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και σε θερμίδες.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από την άμετρη κατανάλωση.