ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ακατέργαστο κακάο: 5 οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση (pics)
Το ακατέργαστο βιολογικό κακάο συγκαταλέγεται σε αυτά που αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια «υπερτροφές».
Είναι υγιεινό, μη επεξεργασμένο προϊόν που προέρχεται από το κακαόδεντρο, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται και η σοκολάτα.
Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κακάο διατίθεται σε μορφή σπασμένων σπόρων ή σκόνης. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γλυκαντικό ή να προστεθούν σε smoothies, βρόμη και άλλες συνταγές.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση ακατέργαστου κακάο.
Πηγή: Medical Daily
Διαβάστε επίσης:
Μαύρη σοκολάτα για καλύτερη μνήμη, λιγότερο στρες και πιο δυνατό ανοσοποιητικό
Σοκολάτα: 7 επιστημονικοί λόγοι που «επιβάλλουν» την κατανάλωσή της
Κακάο: Σύμμαχος και κατά της υπέρτασης