Η ωμοφαγία αποτελεί άλλη μία διατροφική τάση των τελευταίων ετών.
Οι τροφές καταναλώνονται ωμές και ακατέργαστες, καθώς σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, το μαγείρεμα προκαλεί απώλεια θρεπτικών ουσιών.
Η κατανάλωση ωμών ή μισομαγειρεμένων τροφών ωστόσο, εγκυμονεί τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης και δηλητηρίασης.
Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές.
Πηγή: Medical Daily
Διαβάστε επίσης:
Δίαιτα ωμοφαγίας: Τι είναι, πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα
Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για χορτοφάγους (βίντεο)
Η χορτοφαγική διατροφή ασπίδα ενάντια στον διαβήτη