ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τζίντζερ: 6 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου (pics)

Το τζιντζερ μπορεί να προστεθεί στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό και να προσφέρει πολλά οφέλη.

Το πιο δραστικό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που ευθύνεται και για την χαρακτηριστική πικάντική γεύση.

Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

Το τζίντζερ αποτελείται κατά σχεδόν 80% από νερό, αλλά ταυτόχρονα περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες αποδίδονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα ακόμη και κοκτέιλ. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.

Το τζίντζερ διατίθεται στην αγορά σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας), σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο, σε κάψουλα και σε βάμμα.

Αν ακόμη δεν έχει κατορθώσει να μπει στη διατροφή σας, δείτε για ποιους λόγους πρέπει να το εντάξετε αμέσως!

Πηγή: WebMD

Διαβάστε επίσης:

Νερό με τζίντζερ: Ποια τα οφέλη του για την υγεία

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved