ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινές τροφές που ανεβάζουν «ύπουλα» τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (εικόνες)

Αν παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, γνωρίζετε ότι πρέπει να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη.

Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές, που ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ακίνδυνες, μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου.

Οι απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου συνδέονται με μια σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά.

Η προσθήκη καλών λιπαρών και φυτικών ινών στη διατροφή, η μείωση των υδατανθράκων, η ενυδάτωση του οργανισμού και η σωματική δραστηριότητα, μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου.

Δείτε ποιες τροφές ανεβάζουν «ύπουλα» το σάκχαρο αίματος.

Πηγή: Reader's digest

Διαβάστε επίσης:

Ευαισθησία στην ινσουλίνη: Πώς θα τη βελτιώσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη

Σάκχαρο: 5 tips για να το μειώσετε στη διάρκεια της νύχτας (φωτο)

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Η συνήθεια στον ύπνο που αυξάνει τον κίνδυνο

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved