Έξι τροφές με πολύ αλάτι που πρέπει να αποφεύγετε (φωτο)
OnMed
Ανανεώθηκε:
Το επιτραπέζιο αλάτι, χλωριούχο νάτριο όπως είναι γνωστό επιστημονικά, αποτελείται σε ποσοστό 40% από νάτριο.
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 50% των πασχόντων από υπέρταση, έχουν επηρεαστεί από την κατανάλωση νατρίου. Επιπλέον, η επιρροή του νατρίου στον οργανισμό αυξάνεται με την ηλικία.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2.300 mg (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι).
Έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά πάνω από 3.400 mg, ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από το συνιστώμενο ανώτατο όριο. Αυτό οφείλεται κυρίως στις επεξεργασμένες συσκευσμένες τροφές ή στο γρήγορο φαγητό και πολύ λιγότερο στην ποσότητα αλατιού που βάζουν στο μαγειρεμένο φαγητό.
Δείτε στην παρακάτω gallery έξι τροφές πλούσιες σε αλάτι: