Εάν παρακολουθείτε τακτικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα τρόφιμα, ειδικά αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας.
Στο πλαίσιο μίας συνετής προσέγγισης, όλα τα τρόφιμα μπορούν να έχουν θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή φιλική προς το διαβήτη.
Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορεί να αποτελούν πιο ριψοκίνδυνη επιλογή σε σχέση με κάποιες άλλες όταν πρόκειται για τη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
Δείτε πέντε τροφές που αποτελούν «κόκκινο πανί» και με τις οποίες πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν προσπαθείτε να ελέγξετε τη γλυκόζη στο αίμα σας.