ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαβήτης: Οι 4 κατηγορίες τροφών που αυξάνουν τον κίνδυνο

Περισσότεροι από 420 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη. Η πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από την υπερβολική αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αποτελεί βασική αιτία σοβαρών επιπλοκών, όπως η απώλεια της όρασης, η νεφρική ανεπάρκεια, το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο διαβήτης τύπου 2, συγκεκριμένα, προκαλείται από την αντίσταση στην ινσουλίνη, κατάσταση στην οποία ο οργανισμός αδυνατεί να αξιοποιήσει την ορμόνη ινσουλίνη που παράγει το πάγκρεας ώστε να εξισορροπήσει τα επίπεδα του σακχάρου.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αντίσταση στην ινσουλίνη, με τους κυριότερους να είναι: η αποχή από τη σωματική άσκηση, η παχυσαρκία, η κατάχρηση αλκοόλ και η ανθυγιεινή διατροφή.

Αναφορικά με τη διατροφή, τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 θεωρείται ότι αυξάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών, όπως οι 4 που θα δείτε στην παρακάτω gallery.

Δείτε κι αυτό:

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

Οι 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για ευκολότερο αδυνάτισμα

Οι 5 τροφές που καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες δίνουν!

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved