Οι καρδιολόγοι βλέπουν καθημερινά στους ασθενείς τους τις σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά μια ανθυγιεινή διατροφή.
Αν και επιτρέπονται οι περιστασιακές… ατασθαλίες, όπως ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ή λίγη σοκολάτα, ορισμένες μικρές απολαύσεις είναι καλό να αποφεύγονται για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφράγματος, εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Για καλύτερη υγεία της καρδιάς οι ειδικοί συνιστούν σε γενικές γραμμές να επιλέγουμε προϊόντα από όλες τις ομάδες τροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, στα πουλερικά χωρίς την πέτσα τους, στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, καθώς και στα υγιεινά έλαια όπως το ελαιόλαδο.
Από την άλλη, ορισμένες τροφές «απαγορεύονται», καθώς είναι πλούσιες σε βλαβερά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Δείτε ποιες είναι αυτές στην gallery που ακολουθεί!