ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανθεκτικές μπανάνες χάρη στη γενετική τροποποίηση

Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες ώστε να παρατείνουν το... προσδόκιμο ζωής τους, δηλαδή να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τη δρα Χάγια Φρίντμαν, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.

Η καθυστέρηση της ωρίμανσης της μπανάνας μέσω γενετικής τροποποίησης βασίστηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις τομάτες.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του.

Η Φρίντμαν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη!

Διαβάστε επίσης:

Έξυπνα γιατροσόφια με... μπανανόφλουδες

Τα άγνωστα οφέλη της μπανάνας – Γιατί πρέπει να την καταναλώνετε άφοβα

Τροφές πλούσιες σε κάλιο και οι θερμίδες τους

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved