ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες ώρες της ημέρας «επιτρέπεται» να ενδώσετε σε ένα λιπαρό γεύμα

Αν πρόκειται να κάνετε την... αμαρτία, τουλάχιστον κάντε τη σωστά!

Όσο εγκρατής κι αν είναι κανείς, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει νιώσει ακαταμάχητη λιγούρα για ένα σουβλάκι, για πίτσα ή για μια λαχταριστή βάφλα.

Ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά μας «βαραίνει» και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την καρδιά, πώς μπορούμε λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε την αρνητική επίδρασή του;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τέξας A&M, η κατανάλωση ενός ανθυγιεινού γεύματος αρκετά νωρίς μέσα στην ημέρα, δηλαδή πριν το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα.

Οι τροφές με πολλά λιπαρά –κυρίως τα βλαβερά κορεσμένα λιπαρά– συνδέονται με τη χρόνια φλεγμονή εντός των κυττάρων. Η χρόνια φλεγμονή εμπλέκεται σε δεκάδες προβλήματα υγείας, από το διαβήτη έως την κατάθλιψη.

Η κατανάλωση λιπαρών αργότερα μέσα στην ημέρα, δηλαδή το απόγευμα ή το βράδυ, αποτελεί ένα μικρό «σοκ» για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι του οργανισμού αλλά και η ορμονική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο περπάτημα ή τρέξιμο χρειάζεται για να κάψετε μια σοκολάτα

Διατροφή για διαβήτη: Τα 8 λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες

Άπαχο vs. πλήρες γάλα: Ποιο να επιλέξετε και γιατί

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved