ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βάλτε το κεφίρ στην διατροφή σας και πείτε αντίο στις εντερικές διαταραχές

Η συμβολή του κεφίρ στην καλύτερη υγεία αναγνωρίζεται από το γεγονός ότι εμφανίζει υψηλότερα επίπεδα αφομοίωσης από τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι του γιαουρτιού καθώς παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Το κεφίρ αποτελεί μια ισορροπημένη υπερτροφή καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει τις εντερικές διαταραχές και γενικά συμβάλλει σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα

Συνολικά, οι ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ στην ανθρώπινη υγεία εστιάζουν στα ακόλουθα σημεία:

- Βοηθά στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων του οργανισμού π.χ. αναιμία.
- Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος π.χ. χρόνιες εντερίτιδες.
- Παρουσιάζει αυξημένες διουρητικές ιδιότητες.
- Δεν επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό θερμιδικά καθώς έχει χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
- Υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
- Εμφανίζει έντονες αντικαρκινικές δράσεις.
- Συμβάλλει στην ελάττωση της αυξημένης χοληστερόλης του αίματος.
- Έχει έντονη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δήμητρα Σταμούλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Χολαργός dhmhtra_stam@hotmail.com logodiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Γνωρίστε το ποτό της μακροζωίας και ζήστε περισσότερο!

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή τροφική δυσανεξία ταλαιπωρεί το 10-20% του γενικού πληθυσμού

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved