ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μεσογειακή ζύμη μπριζέ με ελαιόλαδο

Η εξαιρετικά απλή και εύκολη αυτή ζύμη, με την τραγανή αλλά και αφράτη υφή, στη μεσογειακή εκδοχή της αποχωρίζεται το βούτυρο και ενώνεται με ελαιόλαδο, αρωματίζεται με ρίγανη ή θυμάρι και γίνεται εξαιρετική βάση για καλοκαιρινές τάρτες με λαχανικά, ταρτάκια, τυροπιτάκια και αλμυρά κρουασίνια.

Υλικά

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100ml ελαιόλαδο
50ml γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι, τριμμένα
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved