ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή με κινόα και σπανάκι που θα σας ενθουσιάσει

Εισέβαλλε ξαφνικά στην ζωή μας και εκεί που αγνοούσαμε παντελώς την τροφή αυτή, τώρα έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μιλάμε για την κινόα, ή αλλιώς το ρύζι των Άνδεων (καθώς έχει καταγωγή από το Περού και την Βολιβία), η οποία αν και συγκαταλλέγεται στα ψευδοδημητριακά, είναι πρωτεινούχα και γεμάτη αντιοξειδωτικά, με δύο λόγια, πρόκειται για μία υπερτροφή. 

Ας δούμε παρακάτω, μία διαφορετική συνταγή που θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα.

Σπανάκι με κόκκινο κινόα ογκρατέν

Υλικά:
300 γρ. κινόα κόκκινο
250 γρ. σπανάκι
1 κύβο λαχανικών
35 γρ. βούτυρο
2 αυγά
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. γάλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
40 γρ. έμενταλ τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε στους 180ο C.

Βράστε το κινόα μαζί με το ζωμό λαχανικών για 15 λεπτά, έπειτα τραβήξτε από την φωτιά.

Σε ένα τηγάνι λιώστε τα 25 γρ. βούτυρο και προσθέστε το σπανάκι.

Ψήστε τα για 2 λεπτά και ανακατέψτε το με το κινόα. Αλατοπιπερώστε.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο. Ρίξτε τα καρυκεύματα.

Σε ένα ταψί ρίξτε το σπανάκι και το κινόα και από πάνω ρίξτε το μείγμα καθώς και τα 10 γρ. λιωμένο βούτυρο και το έμενταλ.

Ψήστε για 20-25 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

Κινόα: Η εναλλακτική υπερτροφή - Μάθετε τα οφέλη της

Κινόα: Γιατί είναι η υπερτροφή των υπερτροφών

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved