Καλαμαράκια πικάντικα, γεμιστά με τραχανά και ελιές
OnMed
Τα καλαμαράκια είναι ένας εξαιρετικός μεζές, αν τα φτιάξετε όμως γεμιστά και τα συνοδεύσετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα ή βραστά χόρτα, γίνονται ένα χορταστικό κυρίως.
Υλικά
12 μεσαία καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 200γρ. τραχανά 400ml ζωμό λαχανικών 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες 1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο 500γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο