Ενώ η γεύση αυτού του πιάτου μπορεί να θυμίζει την αγκινάρα αλά πολίτα, το ρύζι επιτρέπει μια αλλιώτικη παρουσίαση, εμπλουτίζοντας συγχρόνως τη νοστιμιά του.
Υλικά
πάτους αγκινάρας μεγάλους 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1 καρότο μέτριο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη 3/4 φλιτζανιού ρύζι τύπου Αμερικής ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα αλάτι, πιπέρι