Μετανιώσατε που βράσατε τα αβγά σας; Ε, ξεβράστε τα!
OnMed
Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι επιστημονικές ομάδες φαίνεται ότι δεν κάθονται... στ' αβγά τους, αφού μέσα στα τόσα που κάνουν είπαν να συμπεριλάβουν και τον τρόπο για να επαναφέρουν το ασπράδι ενός βρασμένου αβγού στην αρχική του υγρή μορφή.
Στην πρώτη φάση του πειράματος έβρασαν ασπράδια αβγών στους 90 βαθμούς για 20 λεπτά. Μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή στη συνέχεια ανέλαβε να ξεμπερδέψει το «κουβάρι» από πρωτεΐνες που περιείχαν και με σειρά χημικών διεργασιών αυτές επαναδομήθηκαν και επανήλθαν στην επιθυμητή σειρά.