ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες
Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ.
Η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.
Υλικά
150γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
λίγο αλάτι
140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι