Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες
OnMed
Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ.
Η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.
Υλικά
150γρ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι 3 αβγά βιολογικά, μεγάλα 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη 100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας 1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη λίγο αλάτι 140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα 250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι