Οι τρεις τροφές που μας προστατεύουν από τον διαβήτη
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίαςανακάλυψαν τον ιδανικό διατροφικό συνδυασμό , που προστατεύει τον οργανισμό απότον διαβήτη και άλλες ασθένειες.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίαςανακάλυψαν τον ιδανικό διατροφικό συνδυασμό , που προστατεύει τον οργανισμό απότον διαβήτη και άλλες ασθένειες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική μελέτη, πουδημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Nutrition», το διατροφικό μας πρόγραμμαθα πρέπει να περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά από τη σοκολάτα, το τσάι και ταμούρα.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού έθεσαν υπόιατρική παρακολούθηση σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες από τη Μ. Βρετανία, οιοποίες είχαν συμπληρώσει ένα διατροφικό ερωτηματολόγιο, ενώ είχαν υποβληθεί καισε εξετάσεις για τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, τη φλεγμονή και τηναντίσταση ινσουλίνης.
Όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων, ηκατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φλαβονών και ανθοκυανίνων σχετιζόταν με χαμηλότερηαντίσταση ινσουλίνης, καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και χαμηλότεραεπίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, που προκαλεί διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακήνόσο και καρκίνο.
«Η μελέτη μας εστίασε στα οφέλη από την κατανάλωσησυγκεκριμένων υπο-ομάδων φλαβονοειδών. Επικεντρωθήκαμε στις φλαβόνες, πουπεριέχουν βότανα και λαχανικά, όπως το σέλινο, ο μαϊντανός και το θυμάρι, καισε ανθοκυανίνες, που περιέχουν τα μούρα, τα κόκκινα σταφύλια, το κρασί και άλλαφρούτα και λαχανικά κόκκινου ή μπλε χρώματος», εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης,Δρ Κάσιντι.
Ωστόσο, δεν είναιγνωστό ακόμα πως η τακτική κατανάλωση φλαβονοειδών και ανθοκυανίνων μπορεί ναεπηρεάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τα επίπεδα της φλεγμονής και τηναντίσταση ινσουλίνης στον οργανισμό.