ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανάπλαση των ουλών έχει την «υπογραφή» της Hansaplast

 Όσο και να αλλάζουμε με τα χρόνια, υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει: σε κάποια φάση της ζωής μας, κάποιο γεγονός θα μας σημαδέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η ανάπλαση των ουλών έχει την «υπογραφή» της Hansaplast

Είτε είναι η πτώση από ένα ποδήλατο στην εφηβεία, είτε μια εγκυμοσύνη στην ενήλικη, πλέον, ζωή μας, ένα είναι το σίγουρο: Κάθε ξεχωριστό γεγονός μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό κάποιας -μικρότερης ή μεγαλύτερης- ουλής. Άλλωστε, αυτές είναι μέρος της ιστορίας μας και μία αφορμή για να τη διηγηθούμε.

Βέβαια, το ότι αποδεχόμαστε τα σημάδια του σώματος μας και αγαπάμε τις ουλές μας και τις ιστορίες τους, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις φροντίσουμε κατάλληλα, ώστε να επουλωθούν και να μην είναι ορατές πάνω στο δέρμα μας. Και αυτό, διότι, όσο η ουλή δεν φεύγει, «σημαδεύει» την αυτοπεποίθηση και κατ’ επέκταση την ψυχολογία μας. Και εδώ, κάνουν την εμφάνισή τους, τα επιθέματα Hansaplast Ανάπλασης Ουλών, που βοηθάνε ώστε οι αναμνήσεις μας να αποτυπώνονται στο μυαλό και όχι στο σώμα μας.

Πώς δημιουργούνται οι ουλές;

Όποιο από τα συμβάντα της ζωής, κι αν έχει «αποτυπωθεί» στο σώμα μας, ένα είναι το σίγουρο: Ο σχηματισμός μιας ουλής είναι φυσιολογικός και αν μη τι άλλο, αποτελεί μέρος της επούλωσης της πληγής, μετά από κάποιο τραυματισμό. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρόκειται για μία αναπόφευκτη διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, μία ουλή μπορεί να δημιουργηθεί όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τελείως τον κατεστραμμένο δερματικό ιστό και έτσι, κλείνει την πληγή με ένα ινώδη συνδετικό ιστό κολλαγόνου για να «κολλήσει» το σπασμένο δέρμα. Ακόμα και αφότου επουλωθεί βέβαια, ο οργανισμός συνεχίζει να κατευθύνει κολλαγόνο στην τραυματισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να αλλάζει το μέγεθος και το σχήμα της ουλής με τον καιρό. Γι’ αυτό και μέχρι να ωριμάσει μια ουλή, ενδέχεται να περάσουν ακόμα και δύο χρόνια, ενώ η «εξαφάνισή» της θέλει κατάλληλο χειρισμό και φυσικά, την πολύτιμη βοήθεια των επιθεμάτων Hansaplast Ανάπλασης Ουλών.

Ποια είναι τα είδη των ουλών;

Και για εμάς που αναρωτιόμαστε, αν όλα τα είδη ουλών είναι ίδια, η απάντηση είναι όχι, μιας και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές κατηγορίες: Από τις υπερτροφικές ουλές, οι οποίες είναι κόκκινες, ανασηκωμένες και συνήθως συνοδεύονται από φαγούρα, μέχρι τις χηλοειδείς ουλές, οι οποίες ναι μεν είναι κόκκινες και ανασηκωμένες, αλλά εμφανίζουν και υπερβολική ποσότητα κολλαγόνου.

Υπάρχουν μάλιστα και οι ατροφικές ουλές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εσοχή ή κοίλωμα στο δέρμα και συνήθως δημιουργούνται από την ακμή ή ως αποτέλεσμα ασθενειών όπως η ανεμοβλογιά. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες, χαρακτηρίζονται από απώλεια κολλαγόνου του δέρματος.

Σε όποια κατηγορία και εάν βρίσκεται η ουλή που έχουμε στο δικό μας δέρμα, ένα είναι το σίγουρο: Μπορεί οι ουλές να είναι η ιστορία μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις φροντίζουμε και να συμβάλλουμε στην επούλωσή τους, έτσι ώστε να μην μπαίνουν εμπόδιο στην καθημερινότητα μας και να μην μας ενοχλούν ή μας «χαλάνε» τη διάθεση. Γι’ αυτό και η Hansaplast, η οποία είναι δίπλα μας στο «ταξίδι» της επούλωσης με τα επιθέματα Hansaplast Ανάπλασης Ουλών, έχει τη λύση, για ορατά αποτελέσματα μετά από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

hansaplast2.jpg

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την ανάπλαση τους;

Μπορεί μέχρι πρότινος, ο μόνος τρόπος να φροντίσουμε τις ουλές μας, να ήταν να επισκεφθούμε τον γιατρό μας, τώρα όμως αρκεί να τοποθετήσουμε σε αυτές τα επιθέματα Hansaplast Ανάπλασης Ουλών και θα καταφέρουμε να συμβάλλουμε σε μεγάλο βαθμό στην επούλωση των ουλών ή στη βελτίωση της όψης τους.

Διότι, χάρη στο Hansaplast Ανάπλασης Ουλών, ένα διαφανές, αυτοκόλλητο επίθεμα από πολυουρεθάνη, το οποίο βελτιώνει την ενυδάτωση των ουλών και συμβάλλει στην πλήρη ανάπλαση του δέρματος, οι ουλές μας θα γίνουν πιο επίπεδες, απαλές και ήπιες. Μάλιστα, είναι κατάλληλο για παλιές ή νέες ουλές, ενώ ο προτεινόμενος χρόνος χρήσης είναι οι οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες για καλύτερα και πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στη διαδικασία τοποθέτησης τους, δεν προκαλεί καμία ανησυχία, αφού είναι πανεύκολη και εντελώς ανώδυνη, καθώς τα επιθέματα είναι εύκαμπτα, εύχρηστα, ανθεκτικά στο νερό αλλά και απόλυτα φιλικά προς το δέρμα, αφήνοντας το να αναπνέει με άνεση.

hansaplast3.jpg

Τι πρέπει να κάνουμε; Αρκεί να αφαιρέσουμε το προστατευτικό χαρτί από την αυτοκόλλητη πλευρά του επιθέματος και να το τοποθετήσουμε σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, αφού πρώτα βεβαιωθούμε ότι η ουλή καλύπτεται πλήρως. Σε περίπτωση μάλιστα, που η ουλή δεν μπορεί να καλυφθεί εντελώς, μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερα επιθέματα, το ένα δίπλα στο άλλο. Από την άλλη για μικρότερες ουλές, το επίθεμα μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος. Το μόνο σίγουρο, είναι πως μόλις προσαρμοστεί το επίθεμα πάνω στην ουλή, πρέπει να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα και να αλλάζεται καθημερινά, για διατηρείται καθαρή η ουλή.

hansaplast4.jpg

Και κάπως έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως οι ουλές στο σώμα μας -αν και είναι μέρος της ιστορίας μας- δεν είναι «αναμνήσεις», τις οποίες θα θέλαμε να έχουμε πάντα μαζί μας. Γι’ αυτό και όσο μακρόχρονη διαδικασία κι αν μας φαίνεται η φροντίδα τους, η Hansaplast και τα επιθέματα για την ανάπλαση των ουλών είναι οι «σύμμαχοί» μας, για να αντικρίζουμε στον καθρέφτη μία επιδερμίδα γεμάτη αυτοπεποίθηση.