Μεγάλες πληγές και μετεγχειρητικά τραύματα: Ο τρόπος για τη σωστή επούλωση, σύμφωνα με τους ειδικούς

Άλλοι έχουν σημάδια από χτυπήματα, από ατυχήματα και άλλοι από μικρές επεμβάσεις ή μεγαλύτερα χειρουργεία. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει έστω και ένα σημάδι πάνω του από κάποια «περιπέτεια» που έχει περάσει, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Τα σημάδια αυτά, άλλωστε, είναι η ιστορία μας και καταλήγουν να γίνονται κομμάτι του σώματός μας.

Το γεγονός, όμως, ότι αγαπάμε κάθε σημάδι που φέρει το σώμα μας, σημαίνει ταυτόχρονα πως χρειάζεται να φροντίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο, για την επούλωσή του – ώστε, ακόμα και να «εξαφανιστεί», ειδικά όταν μιλάμε για μετεγχειρητικά τραύματα και μεγαλύτερες πληγές.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας «σύμμαχος» για την απαραίτητη φροντίδα τους; Ας δούμε, αρχικά, τι ακριβώς εννοούμε, μιλώντας για «μετεγχειρητικά τραύματα και μεγαλύτερες πληγές», πώς δημιουργούνται και ποιος είναι ο σωστός τρόπος φροντίδα τους, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς στην περιποίηση τραυμάτων.

Τι είναι τα μετεγχειρητικά τραύματα και πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε σωστά

Τα χειρουργικά τραύματα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σημάδια που μπορεί να δυσκολέψουν την καθημερινότητά μας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αποτελέσουν «αναμνηστικά» πάνω στο δέρμα μας. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα και πώς δημιουργούνται;

Πρόκειται για τομές που έχουν πραγματοποιηθεί σε ιατρικό περιβάλλον, χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες, έντονες, καθαρές άκρες και συνήθως κλείνουν με ράμματα, ειδική κόλλα ή συνδετήρες. Αφού φύγουμε από το νοσοκομείο, χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση από εμάς με επιθέματα που καλύπτουν την πληγή, χωρίς συνθήκες υγρής επούλωσης ώστε να αποφύγουμε πιθανές μολύνσεις και σημάδια στο σώμα μας, να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο κατά τις αλλαγές των επιθεμάτων και να φροντίσουμε για την εύκολη, βολική και ασφαλή περιποίηση κάθε πληγής μας, πριν γίνει σημάδι. Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες πληγές που έχουν δημιουργηθεί επειδή κοπήκαμε, μπορούν να προστατευτούν καλύτερα με αποστειρωμένα επιθέματα που καλύπτουν την πληγή και εμποδίζουν την επιμόλυνση.

Και αν μέχρι τώρα επανερχόμασταν στο ιατρείο για να μας αλλάξει ο ιατρός το επίθεμα που κάλυπτε την πληγή μας μετά από κάποιο μικρό χειρουργείο ή τραυματισμό και να μας απαλλάξει από το άγχος κάποιας πιθανής μόλυνσης ή δημιουργίας σημαδιού στο σώμα μας, πια έχουμε έναν νέο «σύμμαχο»: Την Hansaplast! Οι Sensitive αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες είναι δίπλα μας και κάνουν τη διαδικασία πιο απλή, ασφαλή και από το σπίτι μας.

hanzaplast2.jpg



Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι αυτοκόλλητες γάζες μας

Μέχρι πρόσφατα, λοιπόν, οι δραστικές επιλογές που είχαμε για τη σωστή επούλωση και φροντίδα των μετεγχειρητικών τραυμάτων μας και πληγών μας βρίσκονταν αποκλειστικά στο ιατρείο. Με τη Hansaplast και τις νέες Hansaplast Sensitive αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες μπορούμε να φροντίζουμε τις πληγές μας και τη σωστή επούλωσή τους, πριν καν γίνουν σημάδια στο σώμα μας. Η αποτελεσματικότητά τους, άλλωστε, είναι αποδεδειγμένη και από κλινικές μελέτες.

hanzaplast3.jpg



Πρόκειται για αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες που μας παρέχουν επαρκή φραγμό και απορροφούν τα υγρά με σκοπό να διατηρούν στεγνή την πληγή και να κολλάνε σταθερά στην επιδερμίδα μας. Αφαιρούνται ανώδυνα και δεν κολλάνε πάνω στην πληγή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε την απαραίτητη προστασία από μολύνσεις και τη δυνατότητα ξηρής επούλωσης της πληγής μας από το σπίτι μας.

hanzaplast4.jpg



Το τελευταίο που μένει να προσέξουμε τη δεδομένη στιγμή είναι η επιλογή του σωστού μεγέθους γάζας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η περιοχή της πληγής καλύπτεται πλήρως και με ασφάλεια. Φυσικά, το μέγεθος της γάζας εξαρτάται από το μέγεθος της πληγής μας, για αυτό οι Hansaplast Sensitive αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, καθώς και για ιδιαίτερες ανάγκες, όπως η ευαισθησία που μπορεί να έχει το δέρμα μας ή ανάγκη αδιάβροχης γάζας. Είναι καλό, έπειτα να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας για τη σωστή περιποίηση της πληγής μας.

hanzaplast5.jpg



Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, οι μεγάλες πληγές και τα μετεγχειρητικά τραύματα δεν είναι πάντοτε «αναμνηστικά» που θέλουμε να κρατήσουμε στο σώμα μας. Ωστόσο, όσο δύσκολη και να φάνταζε η σωστή επούλωση και φροντίδα τους μέχρι στιγμής, με τις νέες Hansaplast Sensitive αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες η περιποίησή τους γίνεται πιο απλή, ασφαλής και από το σπίτι μας.

Είτε, λοιπόν, θέλουμε να επουλώσουμε μία μεγαλύτερη πληγή που προήλθε από κάποιο κόψιμο, είτε ένα μετεγχειρητικό τραύμα, οι αυτοκόλλητες γάζες της Hansaplast είναι ο καλύτερος «σύμμαχός» μας, αφού σέβονται την επιδερμίδα μας και μας προστατεύουν από μολύνσεις.