ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ στο κρεβάτι

Ο βασικός κανόνας είναι ένας: στο κρεβάτι πρέπει μόνο να κοιμόμαστε και να κάνουμε σεξ!

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ στο κρεβάτι

Ο βασικός κανόνας είναι ένας: στο κρεβάτι πρέπει μόνο να κοιμόμαστε και να κάνουμε σεξ!

Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την υγεία μας.Δείτε ποιες αγαπημένες καθημερινές συνήθειες πρέπει να μεταφέρετε… εκτός κρεβατοκάμαρας.

1. Να στέλνετε μηνύματα

Οι φορητές συσκευές θεωρούνται «κακή παρέα» στο κρεβάτι. Το φως που εκπέμπουν και ιδιαίτερα τα κύματα φωτός μπλε απόχρωσης επηρεάζουν την απελευθέρωση της ευεργετικής «ορμόνης του ύπνου» (μελατονίνη).

2. Να βλέπετε τηλεόραση

Εκτός από το ότι επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης, η τηλεόραση δε μας χαλαρώνει όπως πολλοί πιστεύουν. Ορισμένα προγράμματα, όπως οι αστυνομικές σειρές και οι περιπέτειες, μας δημιουργούν ένταση και δε μας αφήνουν να χαλαρώσουμε. Η πραγματική χαλάρωση έρχεται όταν οι παλμοί της καρδιάς μειώνονται, η αναπνοή μας επιβραδύνει και οι μύες αποβάλλουν την ένταση.

3. Να δουλεύετε

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι όταν δουλεύουμε στο κρεβάτι αποδυναμώνεται η λογική συσχέτιση μεταξύ κρεβατοκάμαρας και ύπνου. Πρόκειται για μια υποσυνείδητη διαδικασία που δε γίνεται άμεσα αντιληπτή, όμως μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεάσει τον ύπνο μας.

4. Να περνάτε χρόνο με το κατοικίδιό σας

Πέρα από τις αναπάντεχες αντιδράσεις του τριχωτού σας φίλου, τα αλλεργιογόνα από το τρίχωμα των ζώων μπορεί να διακόψουν απότομα τον ύπνο σας.

5. Να ιδρώνετε

Η σωστή θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας είναι ένα βασικό συστατικό του καλού ύπνου. Καλύτερα το δωμάτιο να είναι λίγο δροσερό, παρά να ξυπνάτε ανήσυχοι μέσα στη νύχτα από την υπερβολική ζέστη.

6. Να χουζουρεύετε

Έχει αποδειχθεί πως όταν προσπαθούμε να ξεκλέψουμε λίγα ακόμη λεπτά ύπνου το μόνο που καταφέρνουμε είναι να νιώθουμε πιο κουρασμένοι και κακόκεφοι. Αυτό συμβαίνει επειδή διακόπτεται απότομα ο φυσιολογικός κύκλος του ύπνου. Είναι καλύτερο να βάζουμε το ξυπνητήρι να χτυπά λίγα λεπτά αργότερα, παρά να χτυπά ξανά και ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι σωστές στάσεις για τον ύπνο!

Τα 7 «ΔΕΝ» του καλού ύπνου

Ποια προβλήματα υγείας «κρύβει» ο πολύς ύπνος