ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Η τροπολογία για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ

Ένσταση μπορούν να καταθέσουν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας.
Η τροπολογία για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ

Ένσταση μπορούν να καταθέσουν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ που θα μπουνσε καθεστώς κινητικότητας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευήστη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΓενικούΛογιστηρίου του Κράτους η οποία περιλαμβάνεται στην τροπολογία «παρέχεται στουςενδιαφερόμενους δυνατότητα ένστασης εντός της οριζομένης αποκλειστικήςπροθεσμίας, κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης που καταρτίζονταιαπό το ΑΣΕΠ μετά την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στη διαδικασία μετάταξης –μεταφοράς”.


Σύμφωνα με την τροποποιημένη παράγραφο 2 του άρθρου 91 τουνόμου 4172/2013 περί κινητικότητας θα ισχύσουν τα ακόλουθα:


--O αρμόδιος υπουργός ή ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχήςγνωστοποιεί τις κενές θέσεις κατά κατηγορίες, κλάδους ή και ειδικότητες και τοπλεονάζον προσωπικό.


--Εντός δέκα ημερών από τη σχετική υπουργική εντολή τοτριμελές συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα τωνυπαλλήλων.


--Ο υπουργός εκδίδει τη σχετική ανακοίνωση, λαμβάνονταςυπόψη τη σχετική γνωμοδότηση του τριμελούς συμβουλίου η οποία δημοσιεύεται στηνΕφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ανακοίνωση ορίζεται ορίζεται αποκλειστικήπροθεσμία δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της εντός της οποίας οιενδιαφερόμενοι υπάλληλοι υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μετάταξης /μεταφοράς, καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων στους οποίους επιθυμούννα μεταταχθούν. Η επιλεγείσα σειρά προτίμησης των φορέων υποδοχής είναιδεσμευτική για τον υπάλληλο.


--Εντός προθεσμίας πέντε ημερών από τη λήξη της προθεσμίαςυποβολής των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων η αρμόδια διεύθυνση διοικητικού /προσωπικού του φορέα προέλευσης προβαίνει σε αποτύπωση των προσόντων τωνυπαλλήλων μετά τον έλεγχο της νομιμότητας πρόσληψης και της εγκυρότητας τωνπιστοποιητικών και των στοιχείων που συγκροτούν το προσωπικό μητρώο τωνυπαλλήλων.


--Εντός της άνω πενθήμερης προθεσμίας η διεύθυνσηδιοικητικού / προσωπικού συντάσσει πινάκα συνδρομής κριτηρίων και τουςαποστέλλει στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί γιατο σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ. Μετά την παραλαβή των ανωτέρω πινάκων, το ΑΣΕΠ προβαίνειστον υπολογισμό της αναλυτικής και συνολικής βαθμολογίας των συμμετεχόντων καικατ΄ αναλογική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων καταρτίζει α) προσωρινό πίνακακατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία, κλάδο ή καιειδικότητα και β) προσωρινό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής,κατηγορία, κλάδο ή και ιδιότητα.


--Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ καταρτίζει καιεκδίδει α) τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίαςανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β) τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλωνανά φορέα υποδοχής, κατηγορίας κλπ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ τωνυπαλλήλων λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου.


--Με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισηςκαι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού μπορείνα ορίζονται πρόσθετα κριτήρια ή να διαφοροποιείται η μοριοδότηση των γενικώνκριτηρίων ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας του οικείου φορέα. Σε κάθεπερίπτωση, η μοριοδότηση των πρόσθετων ειδικών κριτηρίων δεν δύναται ναυπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%) της μέγιστης συνολικής βαθμολογίας πουαντιστοιχεί στα γενικά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των υπαλλήλων.