Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη και ποια τη λιγότερη ζάχαρη
Ανανεώθηκε:
Τα φρούτα (πρέπει να) έχουν κεντρικό ρόλο στη διατροφή σου και να τα καταναλώνεις καθημερινά είτε σαν ενδιάμεσο σνακ, είτε μαζί με το γιαούρτι ή τα δημητριακά σου είτε στα smoothies σου.
Η φυσική ζάχαρη των φρούτων δεν συγκρίνεται με τη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη που βάζεις στον καφέ σου ή που έχουν τα γλυκά, αν όμως προσέχεις τη σιλουέτα σου ή αποφεύγεις όλες της μορφές ζάχαρης για λόγους υγείας (π.χ. έχεις προδιαβήτη ή διαβήτη) καλό είναι να γνωρίζεις πόση ζάχαρη έχουν τα αγαπημένα σου φρούτα.
Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα φρούτα με την περισσότερη και ποια με τη λιγότερη ζάχαρη.
Φρούτα με πολλή ζάχαρη
- Λίτσι: 29 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Σύκα: 27 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Μάνγκο: 23 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Κεράσια: 18 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Σταφύλια (κόκκινα & λευκά): 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Φρούτα με λίγη ζάχαρη
- Αβοκάντο: 1 γραμμάριο σε 1 ολόκληρο αβοκάντο
- Κράνμπερι: 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Σμέουρα (φραμπουάζ): 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Βατόμουρα: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
- Φράουλες: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Δες κι αυτό:
Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φρούτα
Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Ποιες οι διαφορές στη διατροφική τους αξία
Ποια φρούτα και λαχανικά μπαίνουν στο ψυγείο & ποια μπορείτε να αφήσετε εκτός