ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κι όμως γίνεται – Πώς να πίνετε χωρίς να μεθύσετε

Γνωρίζουμε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική για την υγεία μας, όμως μερικοί είναι πιο επιρρεπείς στη μέθη και το επακόλουθο hangover.

Κι όμως γίνεται – Πώς να πίνετε χωρίς να μεθύσετε

Γνωρίζουμε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική για την υγεία μας, όμως μερικοί είναι πιο επιρρεπείς στη μέθη και το επακόλουθο hangover.

Τώρα, ένας Αμερικανός ζυθοποιός υποστηρίζει πως ανακάλυψε το καλύτερο προληπτικό μέτρο ενάντια στο μεθύσι.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Boston Beer Company, Τζιμ Κοχ, υποστηρίζει πως ένα απλό τρικ θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε μερικά ποτηράκια αλκοόλ χωρίς να μεθύσουμε.

Το μυστικό βρίσκεται στη μαγιά.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Esquire, ο Κοχ αποκάλυψε πως καταπίνει λίγη ξερή μαγιά πριν τη βραδινή του έξοδο κι έτσι δε μεθά ποτέ!

Δηλώνει πως μία κουταλιά του γλυκού πριν από κάθε ποτό είναι αρκετή για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για όσους δε θεωρούν και πολύ θελκτική την απευθείας κατανάλωση της ξερής μαγιάς, προτείνει το γιαούρτι ως συνοδευτικό.

Ο Κοχ υποστηρίζει ότι ένα ένζυμο που περιέχει η ξερή μαγιά (αλκοoλική αφυδρογονάση) βοηθά στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διάσπαση του αλκοόλ.

Το ένζυμο αυτό μετατρέπει τα μόρια του αλκοόλ σε άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία πραγματοποιεί το συκώτι μας όταν διασπά το αλκοόλ.Έτσι, η ξερή μαγιά βοηθά ώστε το αλκοόλ να διασπάται πριν φτάσει στον εγκέφαλο και επιφέρει την ανεπιθύμητη ζάλη της μέθης.

Ο Κοχ τονίζει πως το τρικ που ανακάλυψε δεν αποτρέπει εντελώς την επίδραση του αλκοόλ, αλλά τη μειώνει σημαντικά.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο να πίνετε για να μην χαλάσετε τη δίαιτα

Δείτε πόσο βάρος παίρνουμε μετά από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ

Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά