Φάτε όση ζάχαρη θέλετε χωρίς να παχύνετε!
Ακούγεται σαν όνειρο, αλλά μπορείτε πράγματι να τρώτε όση ζάχαρη θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για το δείκτη της ζυγαριάς.
Ακούγεται σαν όνειρο, αλλά μπορείτε πράγματι να τρώτε όση ζάχαρη θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για το δείκτη της ζυγαριάς.
Μια ειρηνική επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και πρόκειται να αλλάξει για πάντα τη ζωή μας.
Μετά από πολλά χρόνια ερευνών και δοκιμών, οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν ένα 100% φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης με 0 θερμίδες και 0 υδατάνθρακες. Αν αυτό δεν αρκεί για να σας πείσει, μάθετε επίσης ότι το «μαγικό» συστατικό δεν αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
Πρόκειται φυσικά για τη ΣΤΕΒΙΑ, η οποία είναι περίπου 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Έτσι, μια μικρή ποσότητα αρκεί για να δώσουμε γλυκιά γεύση στα αγαπημένα μας ροφήματα χωρίς να φορτωθούμε περιττές θερμίδες.
Η στέβια έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιείται ως συστατικό στη βιομηχανία τροφίμων, σε αναψυκτικά και σοκολάτες.
Τα υποκατάστατα ζάχαρης δεν είναι κάτι καινούριο. Για περισσότερα από 40 χρόνια, έχουμε στη διάθεσή μας την ασπαρτάμη και τη ζαχαρίνη.
Ωστόσο, η αναζήτηση μιας φυσικής εναλλακτικής οδήγησε τη βιομηχανία τροφίμων να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια για ερευνητικούς σκοπούς.
Είναι γνωστό πως η επεξεργασμένη ζάχαρη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη. Οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους στο συκώτι κι έτσι οδηγούν στο επιπρόσθετο βάρος και την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης, αρκετοί έχουν στραφεί σε «φυσικές» λύσεις, όπως το μέλι. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτές οι μορφές σακχάρων δεν έχουν ιδιαίτερα οφέλη σε σύγκριση με την επεξεργασμένη ζάχαρη. Η διαφορά στις θερμίδες είναι ελάχιστη, ενώ το σώμα μεταβολίζει αυτά τα σάκχαρα με τον ίδιο τρόπο.
Μήπως λοιπόν η στέβια είναι η οριστική λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα;
Η στέβια προέρχεται από ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Παραγουάη και χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία και τη Νότια Αμερική. Έλαβε έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011.
Δε χρειάζεται λοιπόν να στερούμαστε τη γλυκιά γεύση που τόσο αγαπάμε, αρκεί να προτιμούμε φυσικές λύσεις που δε μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες.
Διαβάστε επίσης:
Διατροφικό τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη
ΠΟΥ: Η κατανάλωση ζάχαρης πρέπει να μειωθεί στο μισό (βίντεο)