Το γονίδιο που κάνει τις γυναίκες να λατρεύουν τα γλυκά!
Παραλλαγή ενός γονιδίουκάνει τις γυναίκες να απολαμβάνουν περισσότερο τη γεύση του παγωτού και γενικότερατων τροφών που περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Παραλλαγή ενός γονιδίουκάνει τις γυναίκες να απολαμβάνουν περισσότερο τη γεύση του παγωτού και γενικότερατων τροφών που περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Καναδοί επιστήμονεςαπό το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ δηλώνουν ότι η νέα ανακάλυψη μπορεί ναεξηγήσει τις κακές διατροφικές επιλογές των γυναικών. Επίσης, υποστηρίζουν ότιη παχυσαρκία οφείλεται εν μέρει στη γενετική προδιάθεση του ατόμου, σεσυνδυασμό με το στρες και τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.
Η παραλλαγή τουγονιδίου ονομάζεται allele και μειώνει σημαντικά την παραγωγή της ντοπαμίνης. Ότανη ορμόνη αυτή απελευθερώνεται στον εγκέφαλο δίνει το αίσθημα της ευχαρίστησης. Ηλειτουργία του γονιδίου έχει σαν αποτέλεσμα να μην παράγονται επαρκείςποσότητες ντοπαμίνης κι έτσι οι γυναίκες επιζητούν περισσότερο τη ζάχαρη.
Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύονται στοεπιστημονικό περιοδικό Appetite και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση γιααποτελεσματικότερη πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας.