Οι πηγές καλών λιπαρών στη διατροφή μας
Δεν είναι όλα ταλιπαρά βλαβερά για την υγεία. Μερικά από αυτά μάλιστα θωρακίζουν τον οργανισμόκαι συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.
Δεν είναι όλα ταλιπαρά βλαβερά για την υγεία. Μερικά από αυτά μάλιστα θωρακίζουν τον οργανισμόκαι συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.
Ποιες είναι όμως οικαλύτερες πηγές αυτών των λιπαρών σύμφωνα με τους διατροφολόγους;
- Αβοκάντο: πλούσιοσε βιταμίνες A, B, C και E και διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικέςιδιότητες για το δέρμα
- Ξηροί καρποί (εκτόςαπό τα φιστίκια): ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μείωση 29%κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο
- Σπόροι (π.χ.σουσάμι): εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μετάλλων καιιχνοστοιχείων
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο : έχει αντιοξειδωτικήδράση και αντικαρκινικές ιδιότητες