H «καλή» και η «κακή» ζάχαρη στη διατροφή μας
Όσο κι αν προσπαθούμε,είναι αδύνατο να «εξορίσουμε» τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Για να αποφύγουμετα περιττά κιλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της για τον οργανισμό, θα πρέπειτουλάχιστον να γνωρίζουμε τις διαφορές ανάμεσα στα είδη της ζάχαρης.
Όσο κι αν προσπαθούμε,είναι αδύνατο να «εξορίσουμε» τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Για να αποφύγουμετα περιττά κιλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της για τον οργανισμό, θα πρέπειτουλάχιστον να γνωρίζουμε τις διαφορές ανάμεσα στα είδη της ζάχαρης.
Η «κακή» ζάχαρη
Οι απλοίυδατάνθρακες είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς της επιδερμίδας, καθώςδιασπώνται ταχύτατα σε γλυκόζη και οδηγούν σε απότομη αύξηση της ινσουλίνης. Αποφύγετελοιπόν τις τροφές που προκαλούν φλεγμονή, όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά, τατηγανητά, τα ζυμαρικά, τα αναψυκτικά και οι έτοιμες σάλτσες.
Η «καλή» ζάχαρη
Το σχήμα μοιάζει οξύμωρο, όμως πράγματι ορισμένασάκχαρα είναι επιτρεπτά και κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζικαι τα λαχανικά, διασπώνται με πιο αργό ρυθμό και δεν πυροδοτούν την παραγωγήινσουλίνης. Επιλέξτε φασόλια, ξηρούς καρπούς και προϊόντα ολικής άλεσης, καθώςκαι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες καθυστερούν την απορρόφηση της ζάχαρηςκαι βοηθούν στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.